Prinslancering van Prins Robert d’n Urste!

Geplaatst op

Krek Zo Mot Ut heeft op zaterdag 16 november Prins Robert d’n Urste gelanceerd. Robert van Langen is de 62e Prins van KZMU!

IMG_E1953

Zoals we inmiddels gewend zijn, werd het publiek weer vermaakt in een avondvullend drieluik: Afgang, Gatvulling en Prinslancering. In het bomvolle Verenigingsgebouw werd afgetrapt met de speech van Joppe d’n Urste, waarna hij werd verwelkomt binnen het Verbond van Oud-Prinsen door frontman Fons Gerrits. Ook een grote bos bloemen voor zijn (zwangere!) Meike mocht niet ontbreken. Na een optreden in zijn eigen Arla-fabriek trad hij officieel af als Prins van KZMU. Het strijdlied van zijn NEC werd er speciaal voor aangepast, zodat hij in stijl het podium kon verlaten.

Tijdens de Gatvulling werd een blik op de toekomst geworpen. Pieter, Joep, Thomas en Norman namen ons mee naar het jaar 2060, naar het bejaardenhuis waar zij als (oud-)raadsleden hun oude dag door zullen brengen. De gelijkenissen met hun vaders (en moeder) waren het absolute hoogtepunt. In het stuk werd er afscheid genomen van Page Anne Lap, waarbij zij toe werd gezongen door de ‘oudjes’ uit de Raad van Elf. Zo’n afscheid geeft altijd extra spanning: wie wordt de nieuwe page?

In de afsluitende Prinslancering, werd het publiek in een stuk van bijna een uur meegenomen naar een camping. Niet zomaar een camping, maar eentje waar een strijd tussen de Brabantse en Italiaanse maffia tot een hoogtepunt leek te komen. Beide kartels vochten om de belangrijkste handelspunten in Overasselt: De flessenactie, het oud papier, en natuurlijk… Het SOP. Tot ieders verbazing verscheen er niet één, maar wel twee nieuwe pages! Lola Jetten en Iris Theunissen werden gepresenteerd als de kersverse, vrouwelijke aanwinsten van de Raad van Elf.

Toewerkend naar de apotheose, nam de spanning toe. Als klap op de vuurpijl om 11 over 11, sprong hij ‘nondeju’ uit Berry’s caravan: Prins Robert d’n Urste! In een heerlijke en eerlijke speech nam hij ons mee door zijn leven, waar zijn vrouw, zijn drie kinderen en zijn nieuwe kavel momenteel het middelpunt van vormen. Aan het eind van de avond vertrok een groot deel naar het Schappeveld voor een eitje. Voor velen op bekend terrein. Want we hebben een prins en prinses waarvan we zeker weten dat ze nooit naar huis gaan. En doen ze dat wel, kun je altijd mee voor nog één klein biertje. Het bleef nog lang onrustig en erg gezellig in Overasselt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s