Prins Joppe d’n Urste!

Geplaatst op

We hebben een Nije! In een tjokvol en razend gezellig Verenigingsgebouw kwamen ongeveer 300 Krekkers bijeen om de lancering van de Nije live mee te maken. Zo’n berichtje op Facebook of via Whatsapp beleef je toch anders. De Raad van Elf stelde weer eens niet teleur. Ondersteund door een weergaloos decor en uitgedost in perfecte pakjes bracht het stel weer een sterk staaltje toneel en humor. Zoals vertrouwd, verpakt in het drieluik van Afgang, Gatvulling en Prinslancering.

joppe profielPrins John nam afscheid met een gevoelige speech en een reisje naar Ibiza met een deel van de Raad. Helemaal tot rust gekomen keerden ze terug voor de gatvulling, waarin Fons Gerrits zijn laatste kunstje deed op toneel. Als kok van een vergaan Chin. Ind. Spec. Rest. kondigde hij zijn vertrek aan uit de Raad. Een gemis voor de club! Gelukkig laat Fons ons niet helemaal in de steek. Vanaf heden zal hij zich in de hoedanigheid van gelegenheidskok van de nieuwe gaarkeuken van het Verenigingsgebouw ontfermen over oud-prinsen. De eerste boekingen zijn reeds gedaan.

Dan de lancering. Bij opening van het doek werd het publiek in een verbluffend middeleeuws theater gestort. In een 45 minuten durend schouwspel werd eerst de vervanging in de Raad van Elf door de heren van het Gilde bekend gemaakt. Vier mannen werden uit het publiek gehaald en mochten één schot wagen om de duuf van zijn stok te schieten. De eerste mist… de tweede mist… de derde… Raak! Bram Artz treed toe tot de Raad van Elf van KZMU! Toewerkend naar de apotheose stijgt de spanning. Uiteindelijk, onder luide muziek en een berg rook, kwam als grote verrassing Prins Joppe d’n Urste tevoorschijn! In zijn speech stelt hij zich netjes voor en legt hij uit dat hij inmiddels best een lieve jongen is geworden. Krek hoeft zich niet druk te maken. Zijn liefde voor Meike en NEC (in de juiste volgorde?) steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij belooft ons een weergaloze carnaval!

joppe omslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s