Prins John d’n Urste!

Geplaatst op Geupdate op

KZMU lancering 2017 (110)1.jpg

In een volgepakte zaal in het Verenigingsgebouw in Overasselt is afgelopen zaterdag Prins John d’n Urste van Krek Zo Mot Ut gelanceerd. Voordat het zover was heeft de Raad van Elf het publiek ruim 2 uur lang vermaakt met de hilariteit en het theater dat we inmiddels van ze gewend zijn. Na de speech van Prins Wynand d’n Urste vertrok hij met zijn pages en het hele elftal verkleed als KrekKids naar het podium om samenzang ten gehore te brengen. Geïnspireerd door Queen’s Bohemian Rhapsody werd de zaal verwend met een medley, uiteraard volledig uitgevoerd met piano begeleiding, verschillende stempartijen, en zelfs choreo! Deze afgang staat symbool voor de muzikaliteit die Wynand al jaren met perfectie op Kreks podium brengt, bij voorkeur bijgestaan door zijn vrouw Marna. Dit was toch écht de laatste keer als prins.

Zoals aangekondigd joegen er in de pauze 4 flitsende verkopers door de zaal heen. De gepresenteerde KZMU sjaals werden door het KrekKids comité voor 5 roden munten, óf 10 euro, van de hand gegaan. Als warme broodjes, alle 33 verkocht! In het vervolg na de pauze werd in een herkenbare Pulp Fiction setting aangekondigd dat Mark en Frank afscheid nemen van de Raad van Elf. Fijn dat we nu weten hoe we een Big Mac in goed Overasselts noemen. Met de pippas in de hand dreven ze hun werknemers door de kassen vol staatswiet. Met een mooi lied namen ze afscheid. Voor één van de twee zou later in de lancering een vervanger komen om het totaal van de raad weer op 11 te brengen.

De lancering stond in het teken van politiek op het hoogste niveau. Een dispuut tussen Kim-Jong Un, gespeeld door kersvers raadslid Norman van Dartel, en Donald Trump leidt de kijker naar Overasselt. Het windmolenpark in ons dorp staat de raketbaan tussen beide landen in de weg. Zoals bekend zijn de staatslieden niet de beste vrinden. Ook onder bemiddeling van President Poetin lijken de heren er niet uit te komen. Zowel de Koreaanse Kolonel Ja als de Amerikaanse Red Rambo proberen het windpark neer te halen. Bij het lanceren van Kims raket kwam Prins John d’n Urste tevoorschijn.

Onder valse voorwendselen zijn moeder, broer, zus, neven en nichten Rosmalen naar de Oude Kleefsebaan gelokt. Daar kregen zij vlak voor lanceringstijd de opdracht naar het verenigingsgebouw te verhuizen om hun John te feliciteren. In zijn speech blijft de prins dicht bij zichzelf en vertelt hij op humorvolle wijze over zijn ankers in het leven: Zijn moeder, zijn partner en mede-Twin Tower Henriette, het voetbal en Krek Zo Mot Ut. De aanwezigheid van zijn hele familie zorgde voor een klein traantje. De Thunniskes werden nog even speciaal rechtop in het zonnetje gezet. Zij maakten onze prins op jonge leeftijd enthousiast voor KZMU. Wederom hobbelde de vereniging na sluitingstijd naar de Oude Kleefsebaan voor een eitje. Op naar een waanzinnige pronkzitting!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s