Carnaval 2017

Geplaatst op Geupdate op

(Foto’s van Elles Voermans, Eric Duijghuisen en Bart Nijs)

Aan al wat mooi is komt een einde. We hebben een heerlijke carnaval gehad met Krek Zo Mot Ut bij Ons Thuus. Krek zoals Prins Wynand d’n Urste het wenst: Alle generaties hebben zich gruwelijk vermaakt. Het lange weekend kende een wervelend begin op zaterdagmiddag met bussen vol carnavalsvierders. Jukebox speelde samen met DJ Mark de pannen van het dak, de zaal zat vol en de polonaise leek niet op te houden. Kersverse presentatoren Jeroen en Norman vlogen samen met oude rot Marcel als wilde dieren door de zaal om met iedereen een praatje, liedje of dansje te doen. Oh, en zonder tegenbericht gaan wij er vanuit dat Meneer Smits gewoon weer terecht is…

Door naar de zaterdagavond. Rond de klok van 21:00 uur tapte Prins Wynand samen met gastheer Hennie van Lin het symbolische eerste rondje om zijn onderdanen een gruwelijk goede carnaval te wensen. Het bleek de aftrap van een topavond! Er stond een gloednieuw en lekker bandje voor ons klaar op het Krekpodium. Feestband LEAD featuring DJ Mark zorgden voor een super feest voor jong en oud. Ja, want oud had zichzelf weer eens van stal getrokken voor deze avond. Waar er van Krek’s 1950s en -60s normaliter nog maar een handjevol verschijnt, waren ze nu goed vertegenwoordigd. Waanzinnig leuk, voor iedereen! Uiteraard besloten we de avond bij wat we mogen noemen Ons twèdde Thuus OKB43 met een lekker eitje uit de bakpan, onder die prachtige, nije dakpan.

Zondag: kerk- en optochtdag! In de kerk heeft Prins Wynand met Mark en René zijn pronkzittingnummertje in herschreven versie nog eens ten tonele gebracht. Of ja, ten altaar dus… Daarna snel de warme jas aan en het koude biertje open voor de optocht onder begeleiding van Ut Huusorkest! Ze deden oude tijden herleven met de bekende klanken van Alfons, de baslijnen van Flip en het ritmisch lachende gezicht van Richard. Nadat ze keurig voor Ons Thuus geparkeerd werden door privéchauffeur Frans W., hebben ze het feestje nog even voortgezet. Daarna naar binnen voor een gezellige middag aan de bar. Om de doorloop lekker soepel te maken verzorgden Mathilda en Hennie een heerlijke hap gyros of beenham met friet. Ondertussen begon het Ojé langzaamaan vol te druppelen met stuiterende Teens voor Krek’s TeenNight! Ook dit jaar hebben de tieners zich kostelijk vermaakt met dansen, jumpen, hakken, en op zijn tijd een stevige polonaise met onze prins. Een mooie zondag!

Waar een kleine, onverzettelijke delegatie van KZMU zich maandagmiddag meldde bij de optocht in Grave, koos het leeuwendeel voor een middag rust. Logisch, want de maandagavond vereist fitte benen, een frisse kop en een sterke lever. Feestband Dakkeraf zorgde letterlijk vanaf de eerste minuut voor een zingende en springende menigte. Helaas voor Dakkeraf, we zijn niet anders meer gewend! De pauzes werden met aanstekelijk enthousiasme en échte carnavalsmuziek gevuld door Pieter en René. Pieter de plaatjes, René (hoe kan het ook anders) de microfoon. Dit gouden duo leverde gevaarlijke situaties op. Het is een klein wonder dat het podium nog stond! De All-Inclusive avond met Dakkeraf is niet meer weg te denken uit Krek’s carnavalsprogramma, dus laten we dat ook maar niet doen. Mannen, tot volgend jaar!

De kindermiddag kende veel vernieuwing, en met succes! Na de opkomst van Prins Loek, Prins Wynand en hun gevolg ging de dag van start. De beauty- en selfiehoek bleek een paradijs voor de dametjes, het EmmerTrommelen werd vol overgave (en decibellen) gedaan en DJ Daan bezorgde ons tijdens zijn Krek-debuut een heerlijk ‘Armin-momentje’. Met de presentatie van Wieteke en Eline vlogen de kinderen van spellen, naar snoep, via de polonaise naar de Bootcamp en weer terug. Een sneltrein van enthousiasme en plezier. Kei leuk!

Na een kort intermezzootje meldde de harde kern zich tegen achten weer bij Ons Thuus voor een biertje en een dansje op zijn tijd. Onder begeleiding van een lekker carnavalskrakertje hebben we de carnaval geëvalueerd en deelde Prins Wynand zijn conclusie met ons. In een uitgebreid dankwoord voor zijn Raad, het bestuur, Hennie en personeel, uiteraard zijn vrouw Marna en ieder ander die bij Krek een top carnaval is komen vieren, besloot hij de avond. Maar niet voordat er om 11 over 11 nog kon worden aangevallen op een fantastisch buffetje!

Woensdag? Haring, bier, slap ouwehoeren, bier, eten, bier, nog even naar Bram en Sandra, bier en klaar! Mooie vereniging, fantastische prins, gruwelijke carnaval! Alaaf.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s