Prins Wynand d’n Urste!

Geplaatst op

_la60144

Wynand Jetten is door de Raad van Elf van Krek Zo Mot Ut gelanceerd als ‘De Nije’. Zoals het publiek inmiddels verwacht van hun Raad van Elf stond er weer een even mooi als hilarisch programma. Er werd afscheid genomen van Prins Fons d’n Twèdde. In de afgang werd er na een wilde avond in De Keet gezocht naar de toen nog heersende prins. Met een ingewikkelde netwerk-technische-telecom-constructie en de hulp van de schone Baboushka kwam Fons tevoorschijn. Weliswaar op de vlucht voor de KGB. Eind goed, al goed: hij is er levend vanaf gekomen. Gelukkig stond hij ook een poos later als raadslid weer op het toneel! Ook nar Johnny nam afscheid van zijn pak. Als verrassing trok hij later wel een ander pak aan. In de gatvulling kondigde Johnny aan als raadslid bij de groep te blijven. Page Isabella kondigde in haar lied wel een definitief vertrek aan. In het stuk maakte twee mocro vloggers en een boertje ons dorpje wat minder veilig. Freek Vonk, Gaston ‘Goooeeeedenavond’ Starreveld en Jambers maakten hun opwachting in hilarische sketches.

De lancering was even legendarisch als altijd. In een prachtig Romeins decor speelde zich een verhaal af tussen Romeinse edelen en het welbekende Gallische verzet. Als nieuwe, charmante ster tussen de mannen verscheen Anne Lap als dubbelganger van Cleopatra ten tonele. In de zoektocht naar gehoorzaamheidsserum (in gasvorm welteverstaan) werd toegewerkt naar de apotheose. Dienstdoende als het Paard van Troje werd de iconische olifant van basisschool De Zilverberg het Gallische dorp in gesleept. Met epische uitroepen en wilde bewegingen wist Panoramix Prins Wynand d’n Urste tevoorschijn te halen. ‘De Nije’ sloot de avond af op de wijze waarop we hem op het toneel kennen. Zijn speech zat vol humor, was scherp als een mes en had natuurlijk een muzikale noot. En het was nog lang onrustig op de Oude Kleefsebaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s