Dat was het!

Geplaatst op Geupdate op

De carnaval ligt helaas al weer achter ons. Tijd voor een terugblik naar vier fantastische dagen. Prins Fons d’n Twèdde trapte af met een kort woordje en het eerste rondje om 11:11 uur 20160206_111245op zaterdagochtend bij ‘Ons Thuus’. Je kunt je voorstellen, dat stond zijn onderdanen van de Raad van Elf wel aan. Het was een opwarmertje voor een van de traditionele hoogtepunten van de carnaval. Taxi’s en chauffeurs waren niet meer aan te slepen, iedere begeleider uit de regio was aanwezig en topband Jukebox stond in topvorm op het podium. De speciale carnavalsmiddag voor mensen met een beperking was wederom 12647519_967729516637207_3349987806718024027_neen groot succes. De middag werd onder de razend enthousiaste aanvoering van Kreks polonaise-en-microfoon-gekke presentator Marcel van Lin een ongekend feest. Gezelligheid, plezier, zang, dans, zelfs liefde; de middag had alles! De uitreiking van de onderscheidingen ter ere van de 10e editie viel in de smaak. Velen liepen trots als een pauw rond met hun medaille. Al met al een fantastische start!

Bijna in één adem schoten we door naar de zaterdagavond. In een Freaky maar feestelijk sfeertje haalde Feestband Klaar! weer alles uit de kast om er een heerlijke avond van te maken. In de opkomst van de Raad van Elf stelde KPN-directeur Fons zijn management team voor aan het publiek. Treffende karakters in een business-jasje. Wie had gedacht dat de heren en pages zo de zakenwereld in zouden kunnen? Onder het mom van ‘genoeg geluld en gelachen’ knalde Klaar! het feest er in. Tot diep in de nacht. Topavondje!

Na de optocht en uitreiking op zondag in Het Verenigingsgebouw, georganiseerd door Luilekkerland, had KZMU een tweedelig avondprogramma. In een vol Ojé ging de tienerjeugd hartstikke los op een variatie van top 40, happy h20160207_223547.jpgardcore en natuurlijk carnavalsmuziek! Prachtig om te zien hoe de jeugd zich met elkaar (en vooral zónder ouders!) vermaakt. Aan de andere kant bij ‘Ons Thuus’ vond de eerste editie van het Grieze Bollenbal plaats. De combinatie van Kreks Griezen Bollen, de Raad van Elf en een aantal nieuwsgierige twintigers maakte een gezellige avond. Vooral de oude, nostalgische liedjes deden het erg goed.

Toen kwam de maandagavond. Net als vorig jaar was het weer een all-inclusive feestje met Feestband Dâkkeraf. En net als vorig was het een fantastisch succes! Van begin tot eind was het een aaneenrijging van dans, zang en polonaise. De opkomst van de Raad van Elf ging in razend tempo, Prins Fons vroeg na een heel kort woordje of de band alsjeblieft snel het feest weer voort wilde zetten. En dat deden ze, tot het bittere eind! De 20160209_011130muziekcommissie heeft ze vriendelijk doch dringend verzocht volgend jaar weer te komen. En zo zal geschieden!

Ook de kindermiddag was weer heel gezellig. De spellen en dansacts vielen in de smaak bij de kids. En de ouders leken het aan de bar ook erg naar hun zin te hebben. Voor ieder wat wils dus! ’s Avonds maakte Prins Fons het cirkeltje rond door om 23:11 het laatste biertje te drinken en bij ‘Ons Thuus’ een lekker eitje met spek te bakken voor de aanwezigen. Dat laatste biertje met ei was voor sommigen echt nog niet genoeg, dus werd er woensdag nog een haring met een paar laatste biertjes tegenaan gegooid. Goed afsluiter van vier heerlijke dagen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s