Prins Fons d’n Twèdde

Geplaatst op

Ja! We hebben een Nije! Afgelopen zaterdag is Prins Fons d’n Twèdde gelanceerd. Hij zal dit jaar de steek dragen en de Raad van Elf samen met zijn pages voor gaan.

KZMU-prins Fons 2e-2

 

Lancering_02De avond begon uiteraard met het afscheid van Prins Louis. Hij deed dat op zijn eigen wijze, de manier waarop KZMU hem kent: Energiek, hilarisch en prachtig plat Overasselts. Na het doornemen van het afgelopen seizoen en het vertellen van herkenbare anekdotes uit het verleden, verplaatste hij naar het podium. Aldaar bedankte hij zijn trouwe, stalen ros voor de onvoorwaardelijke steun, zette hij een lied in en ging hij met zijn prinsessen Liona en Anick voor de laatste keer af. Louis, bedankt voor een onvergetelijk seizoen!

Na het optreden van Louis volgde een emotioneel, maar fantastisch eerbetoon aan Johan. In een mooi lied door René en Iddo werd Bulleke herdacht en hief de Raad van Elf het glas om te proosten op zijn leven. De zaal reageerde met een indrukwekkend, minutenlang applaus.

DaarnLancering_08a werd het tijd voor toneel. Tijdens een stevige bootcamp-sessie werden raadsleden Mark, Bram, Thomas, René en Rick onder leiding van Pieter klaargestoomd voor het carnavalsseizoen. Het raadspak moet waardig gedragen worden en daar hoort geen buikje bij. De laatste vier kunnen een voorbeeld nemen aan Mark. Lancering_06In professioneel outfit ging hij voorop in de strijd tegen overgewicht, tot grote tevredenheid van zijn instructeur. Frank zal op een andere manier van het vet af moeten komen. Hij was helaas te laat.

De lancering was het absolute hoogtepunt van de avond. In no-time was het podium van bootcamp omgebouwd tot de horror-villa van The Adams Family. Dit leidde tot veel oh’s en ah’s vanuit het publiek bij het openen van de gordijnen. Een dorre tuin, de enge gevel, een donkere kamer en een groots orgel vulden het toneel. Perfect uitgevoerde rollen maakten het geheel compleet. Van oma, moeder en vader Addams tot Lurge, Itt en Fester, de hele familie was vertegenwoordigd. Een speciale rol was weggelegd voor het nieuwe raadslid. Naar schatting heeft hij een half uur onder een tafel gelegen om ‘Thing’ te spelen. Enkel zijn hand stak naar boven. Na een goed gesprek met schizofrene Fons kwam ‘Thing’ onder de tafel vandaan. De rest van het lichaam volgde en daar stond ie dan: Krijn van Haren is het nieuwe raadslid van KZMU! Toen oma met haar glazen bol op zoek ging naar De Nije van KZMU kwam daar Prins Fons d’n Twèdde uit de gevel van het huis. Na een originele speech en een goed feest, verplaatste de bende zich naar het huis van de kersverse prins. En het bleef nog lang, écht lang onrustig op de Laagstraat.

Lancering_16Lancering_20

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s